Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
6 jaj ugotować na twardo i wystudzić.
Szczypior (cebulę) drobno posiekać.
Jaja jeszcze w skorupkach przepołowić na dwie równe części, tak żeby nie uszkodzić skorupek. Wyjąć zawartość skorupek (same skorupki pozostawić na później) i zemleć lub dobrze rozgnieść widelcem. Do rozgniecionych jaj dodać posiekany szczypior, ½ łyżki masła, przyprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą masę nakładać do odłożonych wcześniej skorupek jaj, wyrównać na wierzchu.
1 jajo rozmieszać, przyprawić szczyptą soli i pieprzu. Następnie każde faszerowane jajko maczać z wierzchu w surowym jaju, potem zaraz w bułce tartej.
Tak przygotowane jajka, nafaszerowanym wierzchem do dołu układać na rozgrzanej na patelni reszcie masła. Podsmażać chwilę, na małym ogniu, aż jajko na wierzchu się zrumieni.
Szczypior (cebulę) drobno posiekać.
Jaja jeszcze w skorupkach przepołowić na dwie równe części, tak żeby nie uszkodzić skorupek. Wyjąć zawartość skorupek (same skorupki pozostawić na później) i zemleć lub dobrze rozgnieść widelcem. Do rozgniecionych jaj dodać posiekany szczypior, ½ łyżki masła, przyprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą masę nakładać do odłożonych wcześniej skorupek jaj, wyrównać na wierzchu.
1 jajo rozmieszać, przyprawić szczyptą soli i pieprzu. Następnie każde faszerowane jajko maczać z wierzchu w surowym jaju, potem zaraz w bułce tartej.
Tak przygotowane jajka, nafaszerowanym wierzchem do dołu układać na rozgrzanej na patelni reszcie masła. Podsmażać chwilę, na małym ogniu, aż jajko na wierzchu się zrumieni.