Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Studzimy.
Ostudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy i wyjmujemy żółtka. Rozdrabniamy widelcem lub kroimy nożem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.
Do miseczki przekładamy rozdrobnione żółtka, cebulę, dodajemy buraczki i przyprawy, mieszamy.
Dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Farsz przekładamy do białek. Szczypiorek kroimy na drobno i dekorujemy jajka.
Ostudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy i wyjmujemy żółtka. Rozdrabniamy widelcem lub kroimy nożem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.
Do miseczki przekładamy rozdrobnione żółtka, cebulę, dodajemy buraczki i przyprawy, mieszamy.
Dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Farsz przekładamy do białek. Szczypiorek kroimy na drobno i dekorujemy jajka.