kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane buraczkiem i cebulką. Bardzo dobre w smaku i smaczne. Polecam.

Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka tartych buraczków z chrzanem
  • 1 łyżka majonezu
  • plaster białej cebuli
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Studzimy.
Ostudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy i wyjmujemy żółtka. Rozdrabniamy widelcem lub kroimy nożem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.
Do miseczki przekładamy rozdrobnione żółtka, cebulę, dodajemy buraczki i przyprawy, mieszamy.
Dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Farsz przekładamy do białek. Szczypiorek kroimy na drobno i dekorujemy jajka.
Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką
Żółtka jajek wyjmujemy z białek i rozdrabniamy.
Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką
Plaster cebuli kroimy w drobną kosteczkę.
Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką
Składniki farszu mieszamy z przyprawami.
Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką
Do miseczki dodajemy majonez i mieszamy.