Sposób przygotowania:
Kasza owsiana z warzywami
Ugotować kaszę w osolonej wodzie, odsączyć i ostudzić. Rozdrobnić widelcem.
Cebulkę szalotkę posiekać, marchewkę i cukinię grubo utrzeć.
Warzywa lekko posolić i delikatnie przesmażyć na rozpuszczonym oleju kokosowym.
Dodać drobniutko pokrojoną paprykę (najlepiej bez skórki), podlać niewielką ilością wody, nakryć i udusić do miękkości. Doprawić pieprzem ziołowym
Do miękkich warzyw dodać kaszę, dokładnie wymieszać i dobrze zagrzać.
Cebulkę szalotkę posiekać, marchewkę i cukinię grubo utrzeć.
Warzywa lekko posolić i delikatnie przesmażyć na rozpuszczonym oleju kokosowym.
Dodać drobniutko pokrojoną paprykę (najlepiej bez skórki), podlać niewielką ilością wody, nakryć i udusić do miękkości. Doprawić pieprzem ziołowym
Do miękkich warzyw dodać kaszę, dokładnie wymieszać i dobrze zagrzać.