Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Jajka faszerowane kremem z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra przystawka do alkoholowej imprezy

Jajka faszerowane kremem z tuńczyka

Składniki:

Jajka faszerowane kremem z tuńczyka

 

  • 6 jaj
  • 1 puszka tuńczyka
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • kiełki
  • 3-4 kromki białego chleba

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kremem z tuńczyka
Ugotowane jajka obrać, wyjać zółtka. Połowę z nich posiekać. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem, wymieszać z żółtkami, oliwą i koncentratem.Przyprawić solą. Z chleba wyciąć kieliszkiem małe koła, ułożyć na nich jajka i udekorować kiełkami.