darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Jajka faszerowane łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Elegancka wersja faszerowanych jajeczek

Jajka faszerowane łososiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane łososiem

 

  • 3 jajka
  • 100 gram wędzonego łososia
  • 2-3 łyżeczki kawioru
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane łososiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na połówki. W miseczce mieszamy posiekanego łososia z kawiorem i pietruszką, dodajemy żółtka z jajek, doprawiamy pieprzem. Białka wypełniamy masą i podajemy. Smacznego!
Jajka faszerowane łososiem
do tej potrawy najlepiej użyć czarnego kawioru, ładnie kontrastuje z kolorem ryby
Jajka faszerowane łososiem
dodajemy żółtka z jajek i łączymy w jednolitą masę