Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jajka faszerowane pastą z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka faszerowane to szybki i łatwy sposób na smaczną przekąskę lub kolację.

Jajka faszerowane pastą z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z koperkiem

 

  • 5 jajek
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebulka czerwona
  • 2 łyżki szczypioru
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z koperkiem
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połowy, wyjąć żółtka. Następnie żółtka zetrzeć na tarce lub zemleć w maszynce do żółtego sera, dokładnie rozetrzeć z majonezem i musztardą. Ogórki pokroić w drobną kostkę, Cebulę, koperek, szczypior, drobno posiekać. Wszystko połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać. Białka z jajek napełniać farszem, ozdobić według uznania.
Jajka faszerowane pastą z koperkiem
Utarte na tarce żółtka dokładnie wymieszać z majonezem i musztardą.
Jajka faszerowane pastą z koperkiem
Wszystkie składniki bardzo drobno posiekać i dodać do majonezu z żółtkami.
Jajka faszerowane pastą z koperkiem
Pastę przyprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.