Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczoną papryką
Przygotowujemy mus z pieczonej papryki. Papryki myjemy, przekrawamy i wydrążamy. Umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórą do góry i pieczemy w 190-200 stopniach C przez około 20-25 minut. Jeśli skórka się przypali nic się nie stanie. Po u[pieczeniu umieszczamy w szczelnym woreczku foliowym, dobrze zawijamy i pozostawiamy na kilkanaście minut do wystudzenia. następnie ściągamy skórkę, która powinna sama odchodzić i miksujemy paprykę na gładko. W wysokim naczyniu ubijamy kremówkę. Łączymy z musem paprykowym i doprawiamy. Jajka gotujemy we wrzątku z dodatkiem łyżki octu lub soli na twardo i studzimy. Przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Koperek drobno siekamy. Żółtka i koperek dodajemy do masy paprykowej. Całości mieszamy i wkładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Dekorujemy gałązkami koperku, plasterkiem rzodkiewki i żółta papryką.