pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Jajka na twardo wg pasjonatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne jajka na twardo na przystawkę

Jajka na twardo wg pasjonatki

Składniki:

Jajka na twardo wg pasjonatki

 

  • 5 jajek,
  • 4 łyżki majonez,
  • 1/2 papryki czerwonej,
  • kawałek zielonego ogórka,
  • do smaku koperek,
  • do smaku pietruszka zielona,
  • do smaku pieprz czarny mielony.

 

Sposób przygotowania:

Jajka na twardo wg pasjonatki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka, które przekładamy do miseczki. Dodajemy do żółtek część majonezu. Koperek i pietruszkę płuczemy, drobno siekamy. Przekładamy do miseczki. Dodajemy odrobinę pieprzu i mieszamy. Tak przygotowaną masą faszerujemy jajka. Wierzch połówek jaj dekorujemy pozostałym majonezem, pokrojonym w kostkę ogórkiem i papryką.

Tagi:

jajko jajka jajka