Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane rzodkiewką, ogórkiem gruntowym oraz posiekanym szczypiorkiem to prosta i smaczna przystawka lub pomysł na śniadanie.

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem

 

  • 4 jajka
  • pół pęczka rzodkiewki
  • 1 ogórek gruntowy
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 szczypta ostrej papryki
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, obieramy, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy je widelcem

Dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w drobną kosteczkę.

Ogórka obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Mieszamy.

Dodajemy majonez oraz przyprawy i znów mieszamy.

Mieszamy farsz z posiekanym szczypiorkiem i nakładamy do jajek. Dekorujemy kawałkami rzodkiewki.
Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, obieramy, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem
Dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w drobną kosteczkę.
Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem
Ogórka obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Mieszamy.
Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem
Dodajemy majonez oraz przyprawy i znów mieszamy.
Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem
Mieszamy farsz z posiekanym szczypiorkiem i nakładamy do jajek.