Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1009]

Jajka faszerowane bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię bób pod każdą postacią. Ostatnio postanowiłam wykorzystać go do przygotowania jajek faszerowanych. Wyszły pyszne.

Jajka faszerowane bobem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane bobem

 

  • jajka 3 szt
  • bób 100 gram
  • majonez 1 łyżka
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • chrzan 1 płaska łyżeczka
  • sól himalajska
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane bobem
Bób płuczemy i gotujemy przez 15 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzamy, a następnie obieramy ze skórek i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przecinamy na pół i ostrożnie wyjmujemy żółtka. Dodajemy je do bobu i również rozgniatamy.

Dodajemy jogurt, chrzan i majonez. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Mieszamy i faszerujemy jajka.
Jajka faszerowane bobem
Odcedzamy bób, a następnie obieramy ze skórek i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Jajka faszerowane bobem
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przecinamy na pół i ostrożnie wyjmujemy żółtka. Dodajemy je do bobu i również rozgniatamy.
Jajka faszerowane bobem
Dodajemy jogurt, chrzan i majonez. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.