Sposób przygotowania:
Pieczone warzywa
1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz buraka obieramy i kroimy w słupki.
2. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i również kroimy w słupki.
3. Do miski wkładamy pokrojone warzywa oraz fasolkę szparagowa, brokuły i ciecierzyce dodajemy oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
4. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na blaszkę do pieczenia.
5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości wszystkich warzyw. Około 30 minut.
6. Możemy podawać z sosem czosnkowym.
2. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i również kroimy w słupki.
3. Do miski wkładamy pokrojone warzywa oraz fasolkę szparagowa, brokuły i ciecierzyce dodajemy oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
4. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na blaszkę do pieczenia.
5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości wszystkich warzyw. Około 30 minut.
6. Możemy podawać z sosem czosnkowym.