edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Pieczone warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywa pieczone w piekarniku z dodatkiem przypraw. Danie zdrowe, aromatyczne i pyszne zwłaszcza dla miłośników warzyw.

Pieczone warzywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone warzywa

 

Sposób przygotowania:

Pieczone warzywa
1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz buraka obieramy i kroimy w słupki.

2. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i również kroimy w słupki. 

3. Do miski wkładamy pokrojone warzywa oraz fasolkę szparagowa, brokuły i ciecierzyce dodajemy oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. 

4. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na blaszkę do pieczenia.

5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości wszystkich warzyw. Około 30 minut.

6. Możemy podawać z sosem czosnkowym.
Pieczone warzywa
Marchewkę myjemy i obieramy. Kroimy w słupki.
Pieczone warzywa
Pietruszkę myjemy i obieramy. Kroimy w słupki.
Pieczone warzywa
Buraka myjemy i obieramy. Kroimy w słupki.
Pieczone warzywa
Warzywa mieszamy z oliwa z oliwek, czosnkiem, przyprawami i pieczemy do miękkości wszystkich warzyw