BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 801]

Jajka faszerowane farszem chrzanowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam jajka faszerowane pysznym farszem chrzanowym. Farsz złożony z serka kanapkowego żółtek jaj oraz chrzanu. Smakują wyśmienicie.

Jajka faszerowane farszem chrzanowym

Składniki:

Jajka faszerowane farszem chrzanowym

 

  • jajka ugotowane na twardo 5 szt,
  • chrzanu tarty 3 -4 łyżeczki,
  • serek kanapkowy 200 g,
  • szczypiorek 1/2 pęczek,
  • sól i pieprz,
  • do dekoracji:
  • liście sałaty zielonej,
  • cebulka zielona,

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane farszem chrzanowym
Ugotowane jajka obierz i przekrój na połówki. 

Wyjmij żółtka rozgnieć widelcem i wymieszaj z chrzanem, dodaj serek kanapkowy oraz pokrojony drobniutko szczypiorek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Pastą faszeruj połówki jajek. Jajka poukładaj na liściach sałaty zielonej.

Posyp pokrojoną zieloną cebulką. 

Jajka polecam jako dodatek do świątecznego śniadania.