sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Jajka faszerowane rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świeża, chrupiąca przystawka.

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewkami

 

  • 4 jajka
  • 5-6 rzodkiewek
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewkami
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Następnie kroimy na pół. Rzodkiewkę dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy z żółtkami, majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadziewamy jajka i na wierzch posypujemy pietruszką. Smacznego