Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jajka faszerowane sałatką porową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne jajka faszerowane sałatką porową. Doskonała propozycja na wielkanocne śniadanie.

Jajka faszerowane sałatką porową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane sałatką porową

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane sałatką porową
Jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli. Pora kroimy w plasterki i zaparzamy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ugotowane jajka obieramy i kroimy na pół. Usuwamy żółtka. Do salaterki przekładamy pora, kukurydzę oraz żółtka. Dodajemy majonez i dokładnie łączymy składniki. Sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowaną sałatką wypełniamy wgłębienia w jajkach. Podajemy od razu.
Jajka faszerowane sałatką porową
Jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli.
Jajka faszerowane sałatką porową
Pora kroimy w plasterki i zaparzamy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Jajka faszerowane sałatką porową
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ugotowane jajka obieramy i kroimy na pół. Usuwamy żółtka.
Jajka faszerowane sałatką porową
Do salaterki przekładamy pora, kukurydzę oraz żółtka. Dodajemy majonez i dokładnie łączymy składniki. Sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowaną sałatką wypełniamy wgłębienia w jajkach.