Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Jajka faszerowane sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię faszerowane jajka. Można faszerować je różnymi nadzieniami, a dodatkowo całe przygotowane jest bardzo szybkie i efekt przepyszny.

Jajka faszerowane sardynkami

Składniki:

Jajka faszerowane sardynkami

 

  • 4 jajka
  • puszka sardynek w oleju
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane sardynkami
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupki i poprzecinać na pół. Z każdej połówki wyjąć żółtko, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Sardynki z puszki dodać do żółtek. Dodać również majonez, musztardę oraz chrzan ze słoiczka i wszystko dokładnie rozdrobnić widelcem lub zblenderować na jednolitą gładką pastę. Gotową pastę doprawić jeszcze do smaku pieprzem oraz solą i faszerować nią połówki jajek. Gotowe faszerowane jajka posypać posiekanym szczypiorkiem.