zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2329]

Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka świetnie sprawdzą się na wielkanocne śniadanie ale nie tylko. szybko i smacznie czyli tak jak lubię.

Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym

Składniki:

Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym

 

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 plastry żółtego sera Gouda
  • 2 łużki drobno posiekanej rzeżuchy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym
Jajka przekroić na połówki i wydrążyć żółtka.

Ogórki i plastry sera bardzo drobno pokroić.

Do miseczki wrzucić żółtka, rozgnieść widelcem i dodać posiekaną rzeżuchę oraz ser i ogórki a także majonez i przyprawy do smaku.

Wymieszać nadzienie, w razie potrzeby jeszcze doprawić i za pomocą rękawa cukierniczego z szeroką tylką napełnić białkowe miseczki.

Podawać po przygotowaniu ( jeśli nie macie rękawa po prostu nałóżcie farsz łyżeczką ).