Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w panierce i zalewie octowej
Filet z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć.
Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami włożyć fileciki i zostawić na 15 minut.
Tartą bułkę wymieszać z mąką.
Filety wyjmować z jajek, panierować w tartej bułce, smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Upieczone fileciki włożyć do zalewy.
Za 2 -3 dni fileciki gotowe do spożycia.
Oto przepis na zalewę:
Wodę zagotować, dodać ocet i wszystkie przyprawy oraz obraną i pokrojoną cebule. Przestudzoną zalewą zalać fileciki (w razie konieczności składniki podwoić ).
Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami włożyć fileciki i zostawić na 15 minut.
Tartą bułkę wymieszać z mąką.
Filety wyjmować z jajek, panierować w tartej bułce, smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Upieczone fileciki włożyć do zalewy.
Za 2 -3 dni fileciki gotowe do spożycia.
Oto przepis na zalewę:
Wodę zagotować, dodać ocet i wszystkie przyprawy oraz obraną i pokrojoną cebule. Przestudzoną zalewą zalać fileciki (w razie konieczności składniki podwoić ).
gusia1000