Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane szczypiorkiem
Jajka ugotować na twardo, czyli od zagotowania wody gotować przez równe 8 minut. Przelać zimną wodą i ostudzić.
Szczypiorek posiekać.
Obrane ze skorupek jajka przekroić na pół. Wyjąć z każdej połówki jajka żółtko. Żółtko przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojony szczypiorek, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
Farszem napełniać zagłębienia po żółtku.
Szczypiorek posiekać.
Obrane ze skorupek jajka przekroić na pół. Wyjąć z każdej połówki jajka żółtko. Żółtko przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojony szczypiorek, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
Farszem napełniać zagłębienia po żółtku.