gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka faszerowane ułożone na plastrach pomidorów

Jajka faszerowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie przekrawamy wzdłuż i wyciągamy żółtka, które przekładamy do miski. Żółtka w misce rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do żółtek. Polędwicę drobiową kroimy na małe kawałki i przekładamy do żółtek i szczypiorku. Po czym dodajemy majonez i przyprawy: sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Masą napełniamy połówki białek. Pomidor kroimy w plastry i układamy wokół na talerzu. Na plastrach pomidora układamy faszerowane jajka.
Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie przekrawamy wzdłuż i wyciągamy żółtka, które przekładamy do miski.
Jajka faszerowane
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do żółtek.
Jajka faszerowane
Polędwicę drobiową kroimy na małe kawałki i przekładamy do żółtek i szczypiorku.
Jajka faszerowane
Na plastrach pomidora układamy faszerowane jajka.