Sposób przygotowania:
jajka faszerowane na dwa sposoby..
Jajka kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy żółtka do dwóch miseczek (po 5 do każdej), jajka faszerowane grzybami: Grzybki z cebulą podsmażamy na maśle, doprawiamy wg upodobań(ja tylko delikatnie je solę), zostawiamy do wystygnięcia. Zimne grzybki i majonez dodajemy do miski z żółtkami i miksujemy blenderem na gładką masę (można użyć maszynki do mielenia mięsa), doprawiamy. wydrążone połówki jajek napełniamy farszem, można użyć rękawa cukierniczego, lub nadziać łyżeczką. Jajka nadziewane tuńczykiem Tuńczyka odcedzamy z zalewy, dodajemy do żółtek i majonezu doprawiamy, miksujemy i napełniamy połówki jajek. Można udekorować wg uznania, posiekanym szczypiorkiem, rzeżuchą rzodkiewką, keczupem lub startym serem.
BozenaMatuszczyk