Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uwielbiam jajka faszerowane pieczarkami, można faszerować dowolnym farszem, ale ten najlepiej przypadł mi do gustu.

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż będą miękkie. Następnie udusić cebulę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do pieczarek. Wyjęte żółtka rozgnieść widelcem, dodać do pieczarek, razem z majonezem, wymieszać. Takim farszem napełniać połówki jajek, kłaść jajka na sałacie, ułożonej na talerzu, udekorować.