Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane duszonymi pieczarkami
Pieczarki myję, kroję w drobną kostkę. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję pieczarki i szalotke oraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę.
Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka.
Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem.
Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie.
Smacznego.
Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka.
Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem.
Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie.
Smacznego.
gosiapiotrek23
patunia87
Di bloguje