edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Jajka faszerowane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faszerowane jajka tuńczykiem, ogórkiem konserwowym oraz kukurydzą konserwowaną z dodajemy świeżego szczypiorku.

Jajka faszerowane tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem

 

  • 5 jajek
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 /2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • Szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem
1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Przekładamy do miseczki żółtka jajek, dodajemy tuńczyka, pokrojonego ogórka konserwowego, kukurydzę, posiekany szczypiorek.

3. Dodajemy majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku.

4. Wszystko dokładnie mieszamy i faszerujemy ugotowane jajka i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Jajka faszerowane tuńczykiem
Z ugotowanych jajek wydrążamy żółtka i przekładamy do miseczki
Jajka faszerowane tuńczykiem
Dodajemy do miski tuńczyka w sosie własnym
Jajka faszerowane tuńczykiem
Do miski dodajemy pokrojony ogórek konserwowy
Jajka faszerowane tuńczykiem
Dodajemy kukurydzę, szczypiorek oraz majonez i musztardę