Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku.
Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki.
Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku.
Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki.
Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.