Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo (8 minut), obrać, przekroić na połowę. Żółtka przełożyć do miski.
Cebulę drobno pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Pieczarki zetrzeć na drobnej tarce, papryki drobno pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w kosteczkę.
Do garnka wlać 5 łyżek oleju, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć, dodać pieczarki i papryki. Smażyć do miękkości i odparowania płynów. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Całość przełożyć do żółtek, dodać szczypiorek, majonez (w tym momencie można jeszcze dodać przyprawy).
Wymieszać, faszerować jajka.
Cebulę drobno pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Pieczarki zetrzeć na drobnej tarce, papryki drobno pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w kosteczkę.
Do garnka wlać 5 łyżek oleju, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć, dodać pieczarki i papryki. Smażyć do miękkości i odparowania płynów. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Całość przełożyć do żółtek, dodać szczypiorek, majonez (w tym momencie można jeszcze dodać przyprawy).
Wymieszać, faszerować jajka.