Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane pieczarkami, cebulą i paprykami to doskonała przystawka na wielkanocny stół lub jako dodatek do dania głównego.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo (8 minut), obrać, przekroić na połowę. Żółtka przełożyć do miski.

Cebulę drobno pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Pieczarki zetrzeć na drobnej tarce, papryki drobno pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w kosteczkę.

Do garnka wlać 5 łyżek oleju, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć, dodać pieczarki i papryki. Smażyć do miękkości i odparowania płynów. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Całość przełożyć do żółtek, dodać szczypiorek, majonez (w tym momencie można jeszcze dodać przyprawy).

Wymieszać, faszerować jajka.