Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z jabłkiem i tarniną
Najpierw najlepiej przygotować składniki farszu.
Buraka ugotowanego albo pieczonego w piekarniku obieramy ze skórki ścieramy na tarce. Jabłko obieramy kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i też kroimy w kostkę. Orzechy siekamy nożem albo blenderem ale nie całkiem drobno. Do składników farszu dodajemy 2-3 łyżki łyżki oleju, konfiturę z tarniny doprawiamy odrobiną soli i pieprzu mieszamy.składniki farszu. Jeżeli farsz jest suchy to można dodać jeszcze trochę oleju aby farsz był zwarty.
Filet z kurczaka był duży dlatego rozcinamy go na 4 płaty mięsa rozbijamy lekko najlepiej przez folię doprawiamy solą i pieprzem tylko z jednej strony.
Filety mięsa obracamy aby doprawiona strona była na zewnątrz.
Na każdy płat mięsa dajemy plaster szynki u mnie szwarcwaldzka na szynkę wykładamy farsz, który lekko dociskamy do mięsa. Po nałożeniu farszu zwijamy ciasno roladki uważamy aby farsz nie wychodził.
Rozbijamy jajka na talerzyku. Na drugim talerzu sypiemy bułkę tartą. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Gotowe roladki ciasno zwijamy w folię i tak najlepiej jest zostawić na jakiś czas w lodówce aby dobrze się skleiły i nie rozpadły się podczas smażenia. Przed smażeniem rozwijamy roladki z foli i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Można usmażone roladki włożyć do piekarnika na około 30 minut. Takie roladki drobiowe można podać na ciepło do obiadu albo podać pokrojone w plastry na kolację.
POLECAM !!!!!
Buraka ugotowanego albo pieczonego w piekarniku obieramy ze skórki ścieramy na tarce. Jabłko obieramy kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i też kroimy w kostkę. Orzechy siekamy nożem albo blenderem ale nie całkiem drobno. Do składników farszu dodajemy 2-3 łyżki łyżki oleju, konfiturę z tarniny doprawiamy odrobiną soli i pieprzu mieszamy.składniki farszu. Jeżeli farsz jest suchy to można dodać jeszcze trochę oleju aby farsz był zwarty.
Filet z kurczaka był duży dlatego rozcinamy go na 4 płaty mięsa rozbijamy lekko najlepiej przez folię doprawiamy solą i pieprzem tylko z jednej strony.
Filety mięsa obracamy aby doprawiona strona była na zewnątrz.
Na każdy płat mięsa dajemy plaster szynki u mnie szwarcwaldzka na szynkę wykładamy farsz, który lekko dociskamy do mięsa. Po nałożeniu farszu zwijamy ciasno roladki uważamy aby farsz nie wychodził.
Rozbijamy jajka na talerzyku. Na drugim talerzu sypiemy bułkę tartą. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Gotowe roladki ciasno zwijamy w folię i tak najlepiej jest zostawić na jakiś czas w lodówce aby dobrze się skleiły i nie rozpadły się podczas smażenia. Przed smażeniem rozwijamy roladki z foli i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Można usmażone roladki włożyć do piekarnika na około 30 minut. Takie roladki drobiowe można podać na ciepło do obiadu albo podać pokrojone w plastry na kolację.
POLECAM !!!!!
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję Gusia ;)