Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smak tuńczyka bardzo dobrze komponuje się z jajkami i sałatą. Przed podaniem najlepiej schłodzić je w lodówce.

Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą

 

  • jajka 5 szt
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • sałata lodowa kilka liści
  • majonez 2 łyżki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przecinamy na połówki.

Ostrożnie wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy żółtka widelcem. Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pokrojoną sałatę. Dodajemy majonez, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy.

Za pomocą łyżeczki nakładamy farsz do jajek.
Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przecinamy na połówki. Ostrożnie wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą
Rozgniatamy żółtka widelcem. Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pokrojoną sałatę.
Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą
Dodajemy majonez, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy.