BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Śledzie opiekane w zalewie octowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam pyszne śledzie opiekane w nie za mocno kwaśnej zalewie octowej. Śledzie są bardzo smaczne kto raz spróbuje będzie próbował cały czas.

Śledzie opiekane w zalewie octowej

Składniki:

Śledzie opiekane w zalewie octowej

 

  • woda 6 szklanek,
  • ocet 1 szklanka,
  • ziele angielskie 6 -8 kulek,
  • liście laurowe 3 szt,
  • przyprawa uniwersalna do smaku,
  • przyprawa w płynie do smaku,
  • cukier 8 -9 łyżek,
  • kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki,
  • gotowana woda 1/2 szklanki,
  • sól do smaku,

Sposób przygotowania:

Śledzie opiekane w zalewie octowej
Zalewa do śledzi:

Wszystkie składniki zagotować i ostudzić.

Śledzie zielone oczyścić, dokładnie opłukać, posolić następnie obtoczyć w mące i piec na gorącym oleju z obu stron.

Usmażone śledzie ułożyć w naczyniu, zalać zalewą i odstawić w chłodne miejsce.

Po 2 -3 dniach śledzie gotowe do spożycia.

Smacznego.