Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Jajka faszerowane w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Faszerowane jajka w sosie koperkowym

Jajka faszerowane w sosie koperkowym

Składniki:

Jajka faszerowane w sosie koperkowym

 

  • 8 jaj
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • oliwa
  • szklanka majonezu
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • garść drobno pokrojonego koperku

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane w sosie koperkowym
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki dusimy na oliwie z drobno pokrojoną cebulką.
Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy kaperek.
Jaja kroimy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka.
Robimy farsz, wystudzone pieczarki mieszamy z żółtkami, faszerujemy jajka i składamy dwie połówki razem. Na talerz wylewamy kilka łyżek sosu, układamy jajka i polewamy pozostałym sosem.