Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jajka faszerowane w zielonych koszulkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajka faszerowane to dobry sposób na przekąskę.

Jajka faszerowane w zielonych koszulkach

Składniki:

Jajka faszerowane w zielonych koszulkach

 

  • 5 jajek
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 5 dag żółtego sera
  • papryka do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane w zielonych koszulkach
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce. Wymieszać z 2 łyżkami majonezu, świeżo utartym chrzanem i szczypiorkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Pastą napełnić białka, spód posmarować majonezem i obtoczyć w posiekanej natce pietruszki. Ułożyć na talerzu, posypać utartym żółtym serem i mieloną papryką.