Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Jajka faszerowane wędzoną makrelą 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie jajeczka znajdą swoje miejsce na każdym stole.

Jajka faszerowane wędzoną makrelą 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane wędzoną makrelą 2

 

  • 5 jajek
  • 1 wędzona makrela
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • kucharek

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzoną makrelą 2
Makrelę pozbawić ości oraz skóry. Zmienić w maszynce do mięsa. Jajka ugotować na twardo, przeciąż wzdłuż, wyjąć żółtka. Żółtka zmielić w maszynce do mięsa. Dodać do ryby. Dodać majonez, posiekany szczypiorek oraz do smaku sól, pieprz i kucharek. Dokładnie wymieszać. Powstałym farszem wypełnić białka jaj.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 2
Makrelę pozbawić ości i skóry i zmielić w maszynce.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 2
Ugotowane na twardo żółtka również zmilić w maszynce.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 2
Do rybi jajek dodać majonez, szczypiorek i przyprawy.