Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka w połączeniu z wędzoną makrelą i ogórkiem kiszonym, z dodatkiem chrzanu i majonezu to bardzo smaczna przekąska.

Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je, przecinamy na połówki i wyjmujemy żółtka.

Makrelę obieramy dokładnie z ości i razem z żółtkami rozdrabniamy w rozdrabniaczu.

Dodajemy ogórka kiszonego pokrojonego w drobną kostkę.

Dodajemy majonez oraz chrzan. Doprawiamy do smaku pieprzem i ostrą papryką.

Nakładamy farsz do jajek. Dekorujemy kawałkami papryki
Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je, przecinamy na połówki i wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem
Makrelę obieramy dokładnie z ości i razem z żółtkami rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem
Dodajemy ogórka kiszonego pokrojonego w drobną kostkę.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem
Dodajemy majonez oraz chrzan. Doprawiamy do smaku pieprzem i ostrą papryką.