Jajka faszerowane - wersja na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska nie tylko na święta wielkanocne

Jajka faszerowane - wersja na ostro

Składniki:

Jajka faszerowane - wersja na ostro

 

  • 5 szt - jajka,
  • 3 ząbki - czosnek,
  • 2-3 łyżeczki - musztarda,
  • 2 łyżki - śmietana,
  • 1/3 łyżeczki - papryka ostra,
  • 1 łyżeczka - suszona natka pietruszki,

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane - wersja na ostro
Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Każdą połówkę jajka podciąć tak aby jajka można było postawić na talerzu. Żółtka rozdrobnić widelcem, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W miseczce wymieszać żółtka, śmietanę, czosnek, musztardę, paprykę oraz natkę pietruszki na jednolitą masę. Przygotowaną masę napełniać jajka. Na koniec jajka posypać papryką.