czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka faszerowane z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kukurydza i papryka to chrupiący, orzeźwiający dodatek do kremowego nadzienia, idealnie komponuje się z jajkami.

Jajka faszerowane z kukurydzą

Składniki:

Jajka faszerowane z kukurydzą

 

  • 4 jajka
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 plasterki szynki
  • kawałek żółtej papryki
  • szczypiorek
  • 1-2 łyżki serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z kukurydzą
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Żółtka wyjąc i rozgnieść widelcem w misce, dodać do nich kukurydzę, pokrojoną szynkę i paprykę, posiekany szczypiorek oraz serek i musztardę.

Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie przełożyć do połówek jajek.

Smacznego :)