Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane szynką i serem
Jajka gotujemy na twardo. Gotowe obieramy i kroimy na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Szynkę kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy.
Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez oraz żółtka jajek.
Lekko przyprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez oraz żółtka jajek.
Lekko przyprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.
Podajemy ze świeżym pieczywem.