aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Jajka faszerowane szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Na syte śniadanie polecam jajka faszerowane szynką, kukurydzą i serem. Przygotowanie ich jest szybkie i łatwe, a efekt bardzo smaczny.

Jajka faszerowane szynką i serem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka faszerowane szynką i serem

 

  • 2 jajka
  • 3 plastry szynki
  • 5 dag sera żółtego
  • 3 łyżeczki kukurydzy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką i serem
Jajka gotujemy na twardo. Gotowe obieramy i kroimy na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Szynkę kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy.

Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez oraz żółtka jajek.

Lekko przyprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.

Podajemy ze świeżym pieczywem.  
Jajka faszerowane szynką i serem
Synkę kroimy na mniejsze kawałki, kukurydze odsączamy z zalewy. Przekładamy do miski.
Jajka faszerowane szynką i serem
Dodajemy ser starty na tarce na małych oczkach.
Jajka faszerowane szynką i serem
Dodajemy majonez i żółtka jajek, przyprawiamy solą.
Jajka faszerowane szynką i serem
Całość farszu dokładnie mieszamy, rozgniatając żółtka.
Jajka faszerowane szynką i serem
Gotowym farszem napełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.