Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane Pyzy
Jajka zalałam zimną wodą, dodałam łyżkę octu i gotowałam kilka minut - ok. 7 do 10, w zależności od wielkości jaj. Po ugotowaniu studziłam je w zimnej wodzie a gdy zupełnie wystygły obrałam ze skorupek. Każde przekroiłam poziomo na pół i wyjęłam żółtka - przełożyłam je po połowie do dwóch miseczek. Do jednej połowy dodałam trochę majonezu, starty ser i groszek, ok. 4 łyżek, rozgniotłam dokładnie widelcem na pastę, doprawiłam do smaku. Pieczarki oczyściłam i bardzo drobno posiekałam, posiekałam też cebulę. Smażyłam grzyby z cebulą na maśle aż odparowała cała woda, ostudziłam. Zimne grzyby dodałam do drugiej części żółtek, dodałam też trochę majonezu, wymieszałam i doprawiłam do smaku. Tak przygotowane pasty nakładałam na jajka. Resztę groszku wymieszałam z kukurydzą, niewielką ilością majonezu i posiekanymi ogórkami - 2 zostawiłam do dekoracji. Kopczyk z sałatki ułożyłam na środku talerza, obłożyłam go jajkami. Przybrałam pozostałymi ogórkami i zieleniną.