Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli, wówczas lepiej obierają się ze skorupki. Gotowe obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtko.
Szynkę kroimy w małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Kukurydze odsączamy z zalewy i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą ziołową i pieprzem. Dorzucamy żółtka i całość dokładnie mieszamy rozgniatając żółtka.
Gotowym farszem wypełniamy w jajkach wgłębienie po żółtku.
Tak przygotowane jajka układamy na talerzach i podajemy na stół.
Szynkę kroimy w małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Kukurydze odsączamy z zalewy i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą ziołową i pieprzem. Dorzucamy żółtka i całość dokładnie mieszamy rozgniatając żółtka.
Gotowym farszem wypełniamy w jajkach wgłębienie po żółtku.
Tak przygotowane jajka układamy na talerzach i podajemy na stół.