aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Jajka faszerowane szynką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Na świąteczny Wielkanocny stół polecam bardzo proste w wykonaniu a zarazem bardzo smaczne jajka faszerowane szynką i soczystą kukurydzą.

Jajka faszerowane szynką i kukurydzą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka faszerowane szynką i kukurydzą

 

  • 4 jajka
  • 4 plastry szynki
  • 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól ziołowa
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli, wówczas lepiej obierają się ze skorupki. Gotowe obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtko.

Szynkę kroimy w małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Kukurydze odsączamy z zalewy i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą ziołową i pieprzem. Dorzucamy żółtka i całość dokładnie mieszamy rozgniatając żółtka.

Gotowym farszem wypełniamy w jajkach wgłębienie po żółtku.

Tak przygotowane jajka układamy na talerzach i podajemy na stół.
Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Szynkę kroimy w małe kawałeczki i wrzucamy do miski.
Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Kukurydze odsączamy z zalewy i dorzucamy do miseczki.
Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Dodajemy majonez i przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Dorzucamy żółtka i całość dokładnie mieszamy rozgniatając żółtka.
Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Gotowym farszem wypełniamy w jajkach wgłębienie po żółtku.

Tagi:

jajka dania