Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane serem i kukurydzą
Ser żółty ścieramy na tarce na średnich oczkach. Przekładamy do miseczki i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki z serem i kukurydzą.
Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem serowo kukurydzianym napełniamy wgłębienia po żółtkach w jajkach. Jajka są już gotowe do podania na stół.
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki z serem i kukurydzą.
Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem serowo kukurydzianym napełniamy wgłębienia po żółtkach w jajkach. Jajka są już gotowe do podania na stół.