bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Jajka na dwa sposoby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne jajka nie tylko na Wielkanoc.

Jajka na dwa sposoby

Składniki:

Jajka na dwa sposoby

 

  • 6 jajek gotowanych na twardo
  • 10 dkg szynki
  • 2 ogórki konserwowe
  • pół papryki konserwowej
  • majonez
  • 2 gałązki natka pietruszki
  • 1 gałązka koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 1 łyżka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Jajka na dwa sposoby
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka, dodajemy troszeczkę majonezu i rozcieramy na gładką masę Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i koperek i łyżkę musztardy, rozcieramy i doprawiamy pieprzem i solą. Do drugiej części żółtek dodajemy pokrojoną w kostkę, szynkę, ogórki i paprykę i troszeczkę majonezu, dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Białka jajek faszerujemy po połowie i układamy na talerzu co drugie.