Sposób przygotowania:
jajka nadziewane chrzanem
Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy ze skorupek kroimy na połówki i wydrążamy żółtka delikatnie by nie uszkodzić jajek Do miseczki wkładamy żółtka dodajemy chrzan majonez i śmietanę doprawiamy solą pieprzem mieszamy dokładnie by składniki się połączyły i małą łyżeczką lub szprycą nakładamy farsz na białka . Dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki Do masy można dać 2 ząbki czosnku jeśli ktoś lubi ostrzejsze ,ta masa jest dosyć łagodna.
zbysiowa
Pyza
2milutka
Pyza nie łyżeczka tylko duża czubata łyżka:)
2milutka
A Twoim zdaniem żółtka ma sie wyrzucić? ale z Ciebie ekspert...
Pyza
Babciagramolka
Chodzi o to jak nazywasz potrawę. Nazwa jest myląca .Nazwa - jajka nadziewane chrzanem sugeruje że w nadzieniu głównym składnikiem jest chrzan --jeśli jest on tylko elementem składowym nadzienia to bardziej by pasowało : jajka z nadzieniem o smaku chrzanowym czy cos podobnego .
2milutka
Rany...:) ok na przyszłosć będę wiedziała..
2milutka
Tak czytam mój przepis i macie rację ...obcy najbardziej obiektywny:)