KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Jajka nadziewane łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świąteczne śniadanko z nadziewanym jajkiem.

Jajka nadziewane łososiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka nadziewane łososiem

 

  • jajko ugotowane na twardo,
  • 30 gram świeżego łososia( może być wędzony)
  • zielenina do dekoracji,
  • chrzan z czarną porzeczką, około łyżeczki,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane łososiem
Jajko obieramy, dzielimy na połowę, delikatnie wyciągamy żółtka, połówki białek nadziewamy pokrojonym w drobną kosteczkę łososiem.Talerz dekorujemy zieleniną, układamy gotowe połówki białek, obok dwa żółtka, chrzan z dodatkiem czarnej porzeczki, dekorujemy owocami porzeczki. Danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dobrym pomysłem jest również dodanie trochę prażonego sezamu. Wesołych Świąt, SMACZNEGO.
Jajka nadziewane łososiem
Ugotowane jajko obieramy z skorupki ...
Jajka nadziewane łososiem
Połówki jajek faszerujemy pokrojonym łososiem.

Tagi:

jajko jajka