Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Jajka nadziewane pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka na twardo nadziewane pastą z makreli ze szczypiorkiem - odpowiednie na Wielki Post, Wielkanoc albo np na imieninowy stół :)

Jajka nadziewane pastą z makreli

Składniki:

Jajka nadziewane pastą z makreli

 

  • 1 wędzona makrela,
  • 6 jajek,
  • szczypiorek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą z makreli
Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu każde z nich obieramy ze skorupki, przekrawamy wzdłuż, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki. Makrelę obieramy z ości, dodajemy do miseczki z żółtkami, dodajemy również drobno posiekany szczypiorek, solimy, pieprzymy, dodajemy majonez i ucieramy wszystko razem. Powstałą masę przekładamy do połówek jaj w miejsce żółtek. Z wierzchu możemy posypać jeszcze szczypiorkiem, albo w wersji wielkanocnej - rzeżuchą :)

Tagi:

jajko jajka