szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

jajka nadziewane sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna przekąska z jajek nadziewanych sardynkami i czerwoną cebulą

jajka nadziewane sardynkami

Składniki:

jajka nadziewane sardynkami

 

  • 6 jajek,
  • puszka sardynek
  • lyżeczka musztardy
  • łyżka majonezu
  • pół czerwonej cebuli
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pół łyżeczki curry
  • łyżka siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

jajka nadziewane sardynkami
Cebule bardzo drobno posiekać.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, przekroic na pół, wyjąć żółtka i dokładnie je rozetrzeć.Dodać osączone z zalewy sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry, sól i pieprz.Dokładnie wszystko wymieszać.Każdą połowkę jajka napełnić utworzonym farszem, udekorować posiekanym szczypiorkiem.Są świetną przekąską na przyjęcia.Mogą też udekorować wielkanocny stół.

Tagi:

jajko jajka