marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka po carsku.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka ugotować na miękko i delikatnie odciąć czubki,wyjąć żółtka i zmiksować z masłem,doprawić,napełnić ponownie skorupki,dołożyć kawioru.

Jajka po carsku.

Składniki:

Jajka po carsku.

 

  • 4 duże wiejskie jaja,
  • 2 łyżki stołowe czarnego kawioru,
  • łyżka siekanego szczypiorku,
  • 1/2 łyżki świeżego masła,
  • 2 łyżki stołowe czerwonego kawioru,
  • kilka grzanek z chałki.

Sposób przygotowania:

Jajka po carsku.
Jajka ugotować na miękko.Delikatnie odciąć czubki nie tłukąc skorupek i wyjąć łyżeczką zawartość.Zmiksować ją z masłem,posolić,dodać siekanego szczypiorku.Skorupki jaj wypełnić
ponownie do połowy masą,a resztę miejsca wypełnić na przemian
czerwonym i czarnym kawiorem.Podawać z grzankami z chałki.

Tagi:

kawior