Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Jajka po Elżbietańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Jajka faszerowane wędzoną rybą i kawiorem, ja do tego przepisu użyłem wędzonego łososia ale nada się każda inna ryba wędzona na zimno.

Jajka po Elżbietańsku

Składniki:

Jajka po Elżbietańsku

 

  • 5 jaj
  • 100g wędzonego łososia
  • majonez
  • koperek
  • kawior
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka po Elżbietańsku
Jajka zalej wodą i gotuj przez 5min, potem zdejmij z ognia i pozostaw w wodzie przez kolejne 5min (dzięki temu żółtko nie będzie sine). Wędzonego łososia pokrój w kostkę i wymieszaj z łyżką kawioru, dopraw grubo mielonym pieprzem. Obrane jajka przekrój na pół, usuń żółtka i utrzyj je z majonezem na gładką masę, w miejsce żółtek włóż posiekanego łososia i przykryj go porcją masy wyciskanej z rękawa. Przed podaniem udekoruj świeżym koperkiem. 

Tagi:

kawior