Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Jajka faszerowane łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

Składniki:

Jajka faszerowane łososiem

 

  • 5 jajek, ugotowanych na twardo
  • 25 dag wędzonego łososia, pokrojonego w kosteczkę
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane łososiem
Aby przygotować pyszne jajka faszerowane łososiem należy jajka przekroic na pół, wyjąc żółtka. Łososia skrpić sokiem z cytryny, wymieszać z cebulą, oliwą, przyprawić solą i pieprzem do smaku, napełnic farszem połówki jaj.