choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

jajka po florencku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla wielbicieli jajek którzy myśleli że już jedli je na wszystkie sposoby

jajka po florencku

Składniki:

jajka po florencku

 

  • 3 jajka
  • 3 łyżki śmietanki kremówki
  • 15 g masła
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

jajka po florencku
Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Śmietankę posolić i wlać do rondelka, zagotować. Do miseczki wlać 3łyżeczki śmietanki, wbić jajka, posypać szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem a na wierzchu ułożyć wiórki masła. miseczkę ustawić w żaroodpornym naczyniu i wlać do niego tyle wrzącej wody, aby sięgała do połowy wysokości miseczki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 10 - 15 minut, aż białka się zetną, ale żółtka pozostaną płynne. Smacznego

Tagi:

jajko jajka