iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka w białym sosie z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie danie obiadowe do tego młode ziemniaczki lub jaśminowy ryż . Szybko , tanio i smacznie. Czy można wymarzyć sobie coś lepszego .

Jajka w białym sosie z koperkiem

Składniki:

Jajka w białym sosie z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w białym sosie z koperkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na połówki. Koperek myjemy osuszamy i siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy mąkę i mieszamy . Następnie zalewamy bulionem i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolity krem. Doprawiamy solą do smaku. Wlewamy śmietanę . Dodajemy pokrojony koperek i zagotowujemy. Sosem polewamy jajka.

Tagi:

jajko jajka