iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka w sosie cebulowo-porowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dobra zakąska lub danie kolacyjne

Jajka w sosie cebulowo-porowym

Składniki:

Jajka w sosie cebulowo-porowym

 

  • 4 szt jajko ugotowane,
  • 3 szt por (biała część),
  • 2 łyżki majonez tradycyjny,
  • 3 łyżki śmietana 18 proc,
  • 1 szt cebula biała,
  • pieprz biały do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie cebulowo-porowym
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie .Studzimy Obieramy z skrupek i przekrawamy na pół. Cebule obieramy kroimy w piórka solimy dusimy ręką żeby cebula zmiękła .Pora kroimy w cienkie plasterki .Mieszamy z cebulą .Dodajemy do sosu powstałego z połączenia majonezu z śmietaną . Wszystko razem mieszamy .Doprawiamy pieprzem .Na talerzyku kładziemy przekrojone jajka sosem polewamy jajko.Podajemy schłodzone .Ozdabiamy porem i szczypiorkiem

Tagi:

jajko jajka pory