Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Jajka w sosie wiosennym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tego na pewno nie zabraknie na moim wielkanocnym stole!

Jajka w sosie wiosennym

Składniki:

Jajka w sosie wiosennym

 

  • 5jajek ugotowanych na twardo,
  • 2 surowe żółtka,
  • 2łyżeczki musztardy,
  • 2łyżki gęstej śmietany,
  • 2łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1nieduży zielony ogórek,
  • 1pęczek szczypiorku,
  • rzodkiewka,
  • odrobina cukru,
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie wiosennym
Ugotowane jajka obrać,przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku.Surowe żółtka rozetrzeć z musztardą i łyżką śmietany,następnie dodać resztę śmietany,jogurt naturalny i wymieszać,doprawić.Ogórek pokroić w drobną kostkę,rzodkiewkę w plasterki,szczypiorek drobniutko posiekać.Wszystkie składniki wymieszać z sosem i polać jajka.